Scappi-Skyline.png

Benvenuti

"Parmesan is the best cheese in the world" - Bartolomeo Scappi 1570

Locanda Scappin suomalais-italialaista porukkaa pyöritetään ravintolapäällikkö Francesco Ceredan ja keittiömestareiden Simone Portaksen ja Stefano Mancusin johdolla. Monet ravintolan työntekijöistä ovat hakeneet kannuksensa ja ystävystyneet lontoolaisessa Bocca di Lupo -ravintolassa, jossa myös Francesco, Simone ja Stefano tapasivat. 

Locanda Scappin keittiössä jokainen työntekijä tuntee kaikkien tuotteiden tarinan ja kaikki valmistetaan tasaveroisesti alusta asti itse, kädet jauhoissa ja valkosipulin tuoksussa. Kun nämä kaverit työskentelivät Lontoossa kaukana kotoa, oli perheenomaisen työympäristön tuki korvaamatonta. Samaa henkeä haluamme luoda Katajanokalle - ison, äänekkään italialais-suomalaisen perheen, jossa jaetaan tietotaitoa ja kehitytään yhdessä. Kanta-asiakkaita joita tervehditään nimellä, perinteisiä italialaisia klassikoita, aikaisia aamuja ja myöhäisiä iltoja, sitä on Locanda Scappi.

Katajanokalla sijaitseva ravintola on nimetty kuuluisan italialaisen kokin, Bartolomeo Scappin mukaan, joka kirjoitti yhden maailman ensimmäisistä keittokirjoista vuonna 1570. Kirjassa hän esittelee noin 1000 erilaista reseptiä sekä erilaisia ruoantekotekniikoita ja -välineitä. Tämän lisäksi Scappin kirja oli maailman ensimmäinen kuvitettu keittokirja. Sen sivuilla parmesaani julistetaan maailman parhaaksi juustoksi ja annetaan mm. yksityiskohtainen selitys siitä, miltä täydellisesti varustellun keittiön on tuolloin kuulunut näyttää. Tätä samaa intohimoa tuodaan myös Locanda Scappin keittiöön!

Nähdään pian!

Kanavakatu 1, 00160 Helsinki

LS LR-2866.jpg

When life gives you lemons make Limoncello!